Därför är du viktig

Det här är Ljungsarps Mekaniska
Ljungsarps Mekaniska AB är en ledande tillverkare specialiserad på bearbetning av tunnplåt. Vi erbjuder våra kunder färdiga produkter med egen konstruktionsförmåga och alla processteg in-house, såsom stansning, laserskärning, kantpressning, svetsning, lackering, montering och logistik.  

Vi är stolta över vårt team bestående av mer än 30st erfarna medarbetare som är avgörande för vår framgång. Företaget har en kraftig tillväxtplan nästkommande 5 år med ambition att bli den i särklass bästa arbetsgivaren i regionen!  

Ljungsarps Mekaniska tillsammans med Vaggeryds Maskin ingår i samma ägarstruktur, och är grunden till en växande industrikoncern. Här erbjuds kunden en helhetslösning gällande tunnplåt, svetsning, mekanik och konstruktion.

Vår kultur
På Ljungsarps Mekaniska kommer du att mötas av dedikerad personal med hög lojalitet som arbetar för ortens bästa och att bli regionens i särklass bästa arbetsgivare. Vi gör det tillsammans och det är viktigt att du driver ditt uppdrag genom organisationen där du skapar förtroende, engagemang och en tydlig vi-känsla.

Fokus i din roll
Som Platschef på Ljungsarps Mekaniska kommer du att ansvara för att driva och utveckla hela bolaget där du genomför strategier tillsammans med din ledningsgrupp samtidigt som du parerar och hanterar de dagliga operativa frågorna. 

Du har en aktiv roll att utveckla både bolagets affär och organisation. Din roll kräver ett stort kundfokus där du både arbetar strategiskt som operativt mot säljorganisationen och marknaden för att skapa möjligheter för att lyckas med den planerade tillväxtplanen. Du arbetar med måluppföljning, effektivisering av verksamheten samt är delaktig vid förhandlingar och även del vid avtalsskrivningar. Du har fullt ekonomiskt ansvar för bolagets verksamhet och rapporterar till styrelsen.

Om vi får önska
Vi vet inte vem du är – än, men vi har en god idé om vad du har med dig sedan tidigare:

  • Högskoleutbildning inom teknik eller industriell ekonomi, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Erfarenhet av tillväxtbolag, affärsrelaterade kundrelationer och gärna erfarenhet av försäljning.
  • Tidigare ledarerfarenhet, med fördel från den tillverkande industrin. 
  • Svenska och engelska i tal och skrift.

Är det rätt plats för dig?
Att sätta en strategi som möjliggör en tillväxt kräver struktur, en duktig organisatör, bra produkt kännedom samt ett sinne för både kalkylering och rapportering. För rollen är också prestigelöshet viktigt och att du kan förmedla känslan att vi gör det tillsammans!

Din organisation kommer att vilja ha en närvarande och engagerad ledare, med förmåga att kommunicera visioner och mål som skapar delaktighet och engagemang. För rollen kommer det att vara viktigt att kunna arbeta både strategiskt som operativt. 

Ditt affärsintresse visar sig i förmågan att skapa och bygga relationer, göra affärer.

Vill du vara med i spännande fas i vår organisation är du varmt välkommen med din ansökan!

Bra att veta

  • Placeringsort Ljungsarp.
  • Du rapporterar till styrelse månadsvis.
  • Tillsvidareanställning.
  • Visa ditt intresse senast den 25 mars 2024, urval sker dock löpande.
  • Vid frågor, kontakta Anette Beckman 072 – 500 30 23 eller Elina Terne 073 – 039 70 04 på Addpeople.